Pages

Thursday, September 25, 2008

Carta Lagu 1

Assalamualaikum wbt

terpanggil untuk sama berkongsi lagu favourite saya yang satu ni. Perlunya kita bermuhasabah dalam byk perkara=)

Setiap Kali | Devotees

Setiap kali mendapat nikmat
Jarang kusedari itu pemberian-Mu
Terkadang rasa itu kerana
Segala usaha dan penat lelahku sahaja

Setiap kali ditimpa musibah
Kumengeluh risau bertambah gelisah
Hingga terlupa pada-Mu Allah
Tempat kembali segala masalah

Oh Tuhan Yang Maha Penyayang
Leraikanlah aku dari keluh kesah
Yang membelenggu jiwa dan fikiran
Ditambah dengan hasutan syaitan

Kurniakanlah kepadaku ketabahan
Singkapkanku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan

(backup)
Oh tuhan yang maha penyayang
Leraikanlah aku dari keluh kesah
Yang membelenggu jiwa dan fikiran
Ditambah dengan hasutan syaitan
Durjana yang sentiasa mengarahku
Kepada kemurkaanmu
Kurniakanlah kepadaku ketabahan
Tunjukkan ku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan
Ya Allah kau redhailah diri ini

Seandainya diri ini Mampu meraih cinta keredhaan-Mu Seandainya akulah insan yang terpilih Pimpini hidupku

******
Pertolongan ALLAH itu akan datang kepadamu ketika terputusnya harapanmu kepada manusia.

6 comments:

Brother Badr said...

buat pengetahuan kamu, salah seorang kumpulan devotees adalah bekas pelajar kisas, stpm 2004 klu x silap..

sekian..

Nuriman said...

whoa zila jadi penyanyi plak dah hahaha. Selamat Hari Raya~

Amir Hamzah said...

devotees???Macam pernah dengar...

Norzila Noh said...

salam lebaran
untuk pengetahuan
saya tidak lah bercita2 utk jadi penyanyi pon..tanak~
juz like to share the lyrics..
semoga ada yg boleh diambil pengajarn=P

bijen moretti said...

beb..
sedikit lari tpoik dr post di atas..
cuma nk wish congrat la atas kejayaan anda..
moga barisan mpp baru ni akan memandu kami (melayu, cina, india, negro, arabia, sudan, kazastan, goheadgostan, dll) ke arah ke mercu kegemilangan..
dan tiada lagi sekatan..
lagi satu nak pesan..
blog ni tlg kekalkan..
bole gak wat sebagai medium utk kami student lebih dekat dgn mpp baru yg kami sayangi ini..
tapi kalo xde update/respon dr blog ni gak so kami taw la kami mungkin da salah pilih pemimpin..
renung2kan..
cuma agak terkilan bila calon yang cuma ada 1 sem untuk berkhidmat disekat dari diundi..
anda juga punya satu sem sebelom intern kan?..
ouh malang sekali..
sekian..

Norzila Noh said...

terima kasih atas komen2 membina dari bijen

saya tak rasa mereka disekat,
semua calon di hari pencalonan dapat sertai prk,
ada yg menang tanpa bertanding,
ada yg bertanding
utk yg bertanding, keputusan pilihanraya menentukan segalanya.
personally from my point of view, kekuatan yg ada perlu diketengahkan utk student mengenal dan meyakini kita. semua calon sama hebatnya, byk idea belaka.
apa pun, jadilah agen chck n balance pada MPP.